Φρουφρού Κολάντερ

ΠΟΥΛΥ ΩΡΑΙΑ

12 λεπτά

Κάθομαι στο γραφείο μου, δουλεύω στον υπολογιστή, με πλησιάζει ο πεθερός μου με περιέργεια, κάθεται πίσω από τον ώμο μου και προσπαθεί να καταλάβει τι κάνω…
– Τι είναι βρε Αντωνάκη; – του λέω
– Τι κά’εις πάλι τόσες ώρες μπλίκι μπλίκι εκεί, θα χαλάσ’ τα μάτια σ’! Βιβλίο γράφ’ς πάλι;
– Όχι, έχω ξεκινήσει και κάνω κάτι διαφορετικό αυτό το διάστημα.

Πετάγεται η κόρη μου, ΜΗ ΧΑΣΕΙ, “πες στον παππού τι είσαι, αλλά να πεις ολόκληρο τον τίτλο, πες του ΑΚΡΙΒΩΣ τι κάνεις!!!”
– Άσε μας βρε παιδάκι μου, με τον άνθρωπο δεν θα καταλάβει…

Βλέπω τον Αντωνάκη, στραβώνει.
– Γιατί δε θα καταλάβω, τι είμαι κάνας χαζός είμαι, σάμπως να νομίζετε όλοι σας εδώ μέσα πως είμαι χαζός με φαίνεται, ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΧΑΖΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΧΑΖΟΣ 😑

Πωωωωω ρε φίλε, παρεξηγήθηκε ο Βολιώτης…🙄

Αναστενάζω, σταματάω τη δουλειά μου, γυρνάω προς το μέρος του, “δεν είπα πως είσαι χαζός, θα σου εξηγήσω”
“Τον τίτλο πες τουυυυυυυυυυ”, να φωνάζει το σκ@τό η κόρη μου.
– Ιέχς τίτλο; Τι με λες!! Για πες, πως σι λένε στη δουλειά π’κάνς;

– [βαθύς αναστεναγμός και κίλλερ ματιά στην κόρη μου] Είμαι φριλάνσερ κόντεντ ράιτερ κονζάλταντ.

Γέλαγε η μικρή, δεν πρόλαβα να του εξηγήσω, έγινε ΜΠΑΡΟΥΤΙ ο Αντωνάκης, “άμα δι θέτε να μ’πείτε, να μη μου πείτε, όχι να μου λέτε σαχλαμπούχλες, τάχαμ “φριλάντερ κόπε ράιμπε ζάλτα μάλτα” άκου να ιδείς, εγώ ήμανε ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ, εργάτ’ς σε εργοστάσιο. Άμα με ρωτάνε αυτό λέω, απαντάω αθρωπινά, όχι “φρουφρουμάντε κολάντερ 😠”.

– ΘΑ ΜΕ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ, ΟΜΠΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!! Ρε παιδί μου, βλέπεις διαφημίσεις στην τηλεόραση; Ακούς στο ραδιόφωνο; Ακόμα κ στο κινητό σου μου είπες πως σου πετάγονται καμιά φορά… Ε, αυτές τις διαφημίσεις, τα κείμενα, υπάρχουν εταιρίες που τα φτιάχνουν για να τα δώσουν μετά στους ηθοποιούς να τα παίξουν ή εκφωνητές να τα διαβάσουν, ή να ανέβουν στο διαδίκτυο. Εμένα μου ζητάνε να βοηθάω σε αυτό, στα κείμενα. Αλλά δεν δουλεύω σε εταιρία εγώ, είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Αυτό κάνω, απλά χρησιμοποιείται κυρίως η αγγλική ορολογία για αυτό το πράγμα.
– Και γιατί σε παιρν’εσένα;
– Γιατί είμαι καλή σε αυτό, Αντωνάκη. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ! [Ίσως σήκωσα λίγο φρύδι εδώ, δεν ξέρω 😁]
– Και γράφ’ς εσύ τα κείμενα των ηθοποιών;
– Βοηθάω, ναι. Για να διαφημίσουμε προιόντα, να τα πάρει το αγοραστικό κοινό στο οποίο απευθύνονται.
– Όλο ψέματα λένε στ’ς διαφημίσεις. 😑
[Με υφάκι το είπε αυτό, ήταν πικαρισμένος από πριν, ακόμα 😄]
– Δεν είναι έτσι ακριβώς. Για να καταλάβεις, πες ότι είσαι εσύ ο άνθρωπος που γράφει το διαφημιστικό κείμενο. Και πρέπει να προωθήσεις ένα προιόν, μμμμμμμμμμμ [κοιτάω κάτι, ο,τιδήποτε, για να χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα, πιάνω μια καρτέλα ντεπόν που ήταν πάνω στο γραφείο μου] – Να, πες θες να διαφημίσεις τα ντεπόν, τι θα πεις; [Του δίνω την καρτέλα με τα ντεπόν, την κρατάει ψηλά κ μου τη δείχνει] Έλα, πούλησε μου το προιόν, πείσε με ότι είναι καλό, να το αγοράσω, αλλά μη μου πεις ψέμματα.
– Να μη σε πω ψέμματα;
– Όχι. Πείσε με όμως.
– [Τεντώνει το χέρι και δείχνει σε μία αόρατη κάμερα τα ντεπόν]. ΠΑΡΕ ΤΕ ΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΥ ΩΡΑΙΑ.

Η μικρή, να έχει κλΑσει στο γέλιο, τον πιάνει κ τον Αντωνάκη νευρικό γέλιο με τα ντεπόν στο χέρι, εγώ να ΠΝΙΓΟΜΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ κ να παίζω στην κομέντια ντελ άρτε, μες στο σπίτι μου.

– Βρε Αντωνάκη, δεν είναι αυτό το πράμα η διαφήμιση. Πρέπει να μου δώσεις, εμένα σαν υποψήφιο πελάτη, κίνητρο για να αγοράσω το προιόν σου.
– Ε, είναι ΠΟΥΛΥ ΩΡΑΙΑ, τι άλλο θέλασεπω;
– Πες μου μια ιστορία για να το αγοράσω! Να, θυμάσαι προχτές που μας έλεγες πως είχες πονοκέφαλο; Ε, συνδύασε το με τα ντεπόν!
– Επροχτές, πονούσε το κεφάλι μου. ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΝΤΙΠΟΝ.
– ΟΧΙ ΕΤΣΙ!!! ΠΙΟ ΠΕΙΣΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ.
– Επροχτές, πονούσε το κεφάλι μου.
– Και πήρες ντεπόν και σου πέρασε, ε;
– Όχι. Πήρα χάπι για τη πίεση, είχι πάει δεκαφτά, γι’αυτό είχα μια βουή βββουυυυυυυυυυυυ μεσ’ στ’αυτιά μ’ – και μου είχανε κοπεί τα πόδιαμ. ΑΛΛΑ ΙΣΕΙΣ ΠΑΡΤΕ ΝΤΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΑΑΑΑΑΑΡΑ ΠΟΥΛΥ ΩΡΑΙΑ. Τέθοια γράφ’ς κ σι πληρών’;;; Σπουδαία δουλειά μμμμμ, δε σι άρεσ’ που ήσονα δασκάλα και μάθαινς τα πιδάκια γράμματα στα ιγκλέζικα, παρά θες να πουλάς ντιπόν στο κόζμο. Δε μ’αρέσουνε εμένα αυτά τα πράματα. Πα να φύγω, παρ και τα ντιπόν σου, φρουφρού κολάντερ!
– 🤔

[Αντωνάκης κ Ζηνούμπι στη φωτό, όσοι ξέρετε… ξέρετε 😔]

Φυστίκι ΠουΚυλάει

Είμαι το Φυστίκι ΠουΚυλάει και σας καλωσορίζω στο τσαρδί μου. Εδώ θα βρείτε υλικό από τα βιβλία μου, από τις σελίδες μου και πολλά πολλά ακόμα αδημοσίευτα πραματάκια, θα γουστάρετε!

Send this to a friend