Τσάντες, τσέπες, χέρια

Τι κρατάς;

11 λεπτά

Υπάρχουν 3 τύποι ανθρώπων.
Αυτοί που κουβαλάνε τσάντες, χαρτοφύλακες, μπακ πακς, οτιδήποτε… Και έχουν μέσα, τσΠαναγιάς τα μάτια, πορτοφόλια, κλειδιά, προφυλακτικά, σερβιέτες, τάμπλετς, ενυδατικές, μωρομάντιλα, νερό, σνακς, μάσκες για κόβιντ, μάσκες για χάλογουιν, μάσκες για bdsm, ασπιρίνες, δραμαμίνες, ζάναξ, ελ εσ ντι, εκστασί εκστανό, δαφνόφυλλα από τον Επιτάφιο, κεράκια από προπέρσινη τούρτα και ένα χάρτινο κατοστάρικο σε δραχμές. Και μια σιδερογροθιά για παν ενδεχόμενο, ίσως κι ένα μικρό, πτυσσόμενο φλογοβόλο. Και ένα σκαμπό.
Δεν έχω υπάρξει ΠΟΤΕ αυτός ο άνθρωπος, δεν κρατάω σχεδόν ποτέ τσάντα.

Μετά, είναι οι άνθρωποι που τα χώνουν όλα σε τσέπες. Αγαπημένο τους ένδυμα, τα κάργκο παντελόνια. 250 τσεπάκια, γεμάτα με χαρτάκια, κερματάκια, σhκατουλάκια, περπατάνε και ντρουμ, ντρουμ, ντρουμ, ντρουμ, ντρουμ – τα βραχιόλια της βροντούν. (Για πάρα πολύ καιρό, νόμιζα πως η Βροντούν είναι κάποια Γερμανίδα, Φράου Γκούντρουν Βροντούν. Από τη Βόννη). Πρόκειται για τους ανθρώπους που “περπατάνε και τα σέρνουν”, καθότι το βάρος στις τσέπες τους, τους προσδίδει ένα στιβαρό περπάτημα, ένα ελαφρύ σύγκαμα θα έλεγα, τον βλέπεις τον άλλο κ λες “ΔΕ ΜΠΛΕΚΕΙΣ, ΦΟΡΑΕΙ ΚΑΡΓΚΟ”, είναι έτοιμος για καβγά ρε παιδί μου, κι αν δεν χωράει η σιδερογροθιά σε καμιά τσέπη στο μπούτι θα κάνει μία έτσι, ωωωωωωπ, κ θα τη βγάλει από τη γκωλοχαράδρα, άμα δε έιναι κ κάργκο παραλλαγής, δε την γλιτώνεις με τίποτα, στην καλύτερη θα σου μιλήσει για την θεωρία της επίπεδης γης – στη χειρότερη θα σου απαγγείλει τραπ.
Δεν ανήκω ούτε σε αυτή την κατηγορία, δεν έχω παντελόνι κάργκο, αλλά έχουν όλα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας μου *sigh* – Ο γάτος μου ας πούμε, αν φορούσε ρούχα, σίγουρα θα κυκλοφορούσε με χακί κάργκο γεμάτο σολομάκια στις τσέπες. 😼Και σουγιάδες. 😾

Η τρίτη κατηγορία, στην οποία περήφανα ανήκω, είμαστε όλοι όσοι βγαίνουμε έξω, κρατώντας τα ΠΑΝΤΑ και τα κοάλα, ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ. Κινητό, πορτοφόλι (2 σε 1, συνήθως), κλειδιά σπιτιού, κλειδιά αυτοκινήτου, καφέ, έγγραφα, τσίχλες, τσιγάρα όσοι καπνίζουν, αναπτήρα, πόνους και καημούς, βάσανα και στεναχώριες. Δεν ξέρω αν έχετε δει ένα meme που κυκλοφορεί, με μια γυναίκα που κρατάει όλα της τα πράγματα στα χέρια, κάνει κάτι ζογκλερικά με τα δάχτυλα και γράφει από κάτω, “οι γυναίκες εξαναγκάστηκαν να εξελιχθούν σε αυτό τον βαθμό, όσον αφορά τις ικανότητες τους να κρατάνε πράγματα με τα δάχτυλα, επειδή για πολλά χρόνια είχαν στερηθεί τις τσέπες”. Και αυτό ισχύει. Σπάνια έχουν κανονικές τσέπες τα γυναικεία ρούχα κ αν έχουν, θα είναι μουφοτσέπες, ξέρετε… Αυτό που ΝΟΜΙΖΕΙΣ πως είναι τσέπη, αλλά στην πραγματικότητα είναι διακοσμητικό, είναι ραμμένες οι εγκοπές γκρρρρρρρρρρρ…

Προχτές έπρεπε να πάω κάπου κ υποχρεωτικά πήρα τσάντα, έπρεπε να έχω ένα μικρό λαπτοπάκι μεσα, αν δεν έπαιρνα τσάντα η επόμενη επιλογή μου θα ήταν να το στηρίξω στο κεφάλι μου, σα τον ταβλά με τα κουλούρια, παρόλαυτά, παρόλο που πήρα τσάντα που χώραγε και τα υπόλοιπα πράγματα μου, πάλι από συνήθεια στα δάχτυλα είχα κλειδιά, κινητό και χαρτομάντηλα, νομίζω τα δάχτυλα μου είναι τα πιο γυμνασμένα όργανα στο σώμα μου, αυτό το μικρό δαχτυλάκι δε… εγώ το λέω δαχτυλάκι του σούπερ μάρκετ, ΠΑΝΤΑ σηκώνει την πιο ζόρικη σακούλα, ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΚΡΟ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ, ΔΕΙΞΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ, ΣΗΚΩΣΕ ΤΗ ΔΕΚΑΚΙΛΗ ΣΚΟΝΗ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ 💪🏻 , ΕΣΥ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣ ΑΥΤΑ ΑΧΡΗΣΤΕ ΑΝΤΙΧΕΙΡΑ!!!!

*Εσείς σε ποια κατηγορία, ανήκετε;

edit 1. Στο φωτό δεν είμαι εγώ, όμπβιουσλυ! Είναι η Ντακότα Τζόνσον. Ικανούς σας έχω να αρχίσετε “επιτέλους, Φυστίκι, είδαμε ολόκληρο το πρόσωπο σου!
edit 2. Όταν γράφτηκε αυτό το κείμενο, ΔΕΝ ΕΙΧΑ παντελόνι κάργκο. Δυστυχώς υπέκυψα. Δεν θέλω να το συζητήσω περαιτέρω 😑

Φυστίκι ΠουΚυλάει

Είμαι το Φυστίκι ΠουΚυλάει και σας καλωσορίζω στο τσαρδί μου. Εδώ θα βρείτε υλικό από τα βιβλία μου, από τις σελίδες μου και πολλά πολλά ακόμα αδημοσίευτα πραματάκια, θα γουστάρετε!

Send this to a friend